Djävla Karl

En humoristisk studie i manliga attityder.

Djävla Karl!!! är en humoristisk och musikalisk stå-upp-show där Mikael Lindgren och musikern Jerry Ericsson guidar oss genom Strindbergs tilltrasslade kärleksrelationer.

Bröllopsresan är det första försöket att fly från äktenskapets verklighet” är ett berömt Strindbergcitat som speglar författarens uppfattning om äktenskapets vedermödor. Ur hans penna kommer dikter, romaner och pjäser i en aldrig sinande ström. Skrivandet är inte alls lika fullt av tillkortakommanden och förödmjukelser som livet och den komplicerade Mansrollen. Löjligt svartsjuk och revanschlysten skryter han om sin manlighet, men inga stora åthävor kan dölja hans övergivenhet och törst efter kärlek. I föreställningen berättar han om sina skilsmässor, om ensamheten och saknaden efter barnen, om utelivet på krogen och det välsignade, nödvändiga och krävande arbetet.

Drastiskt, med mycket humor, beskrivs äktenskapets helveten, och efter korta stunder av familjelycka finns snart bara besvikelse och bitterhet kvar. Djävla Karl!! är ett porträtt på Mannen av igår och idag, fullt av musik och sång, med vardagligt modernt tilltal.

Regi Christer Engberg
Scenografi Åke Candell
Musik Gunnar Edander
Skådespelare Mikael Lindgren
Musiker Jerry Ericsson 

album-art

By
Release date:

Recensioner:
“Det är med en stor portion ironi som Mikael Lindgren i sin gestaltning av Strindberg utropar sig till en djävel till karl.” Norran 14/2 2008

“Mikael Lindgren spelar August med stor spännvidd, han går från det trivsamma till det explosiva och refererar till sitt liv och sina tre äktenskap. Däremellan blir det sånger med mycket snyggt basspel från Jerry Ericsson.”
Västerbotten Folkblad 3/4 2008

Tillbaka