Renhornen Big Band

Renhornen är ett storband med lång historia. Bandet bildades för över 50 år sedan av ett gäng tandläkarstudenter men har sedan dess utvecklats och levt vidare. Bandet består idag av 25 medlemmar och har som främsta mål att ha roligt tillsammans. Det står till och med i Renhornens stadgar!

Även om bandets grund ligger i storbandsjazzen finns det också i klassiska schlagers, soul, rock och en och annan diskodänga på repertoaren. På många sätt lika mycket ett showband eller coverband som ett storband!

Varje år har Renhornen två stora konserter på Aula Nordica: en Jubileumskonsert i slutet av november samt en traditionell Vårkonsert på Valborgsmässoafton, ofta med inbjudna gästartister på dessa konserter. Bland de senaste kan nämnas Andreas Weise, Samuel Ljungblahd och Simon Zion.

Renhornen spelar på små och stora event, från disputationsfester till större evenemang som till exempel invigningar och Stora Nolia-mässan. Renhornen har till och med spelat på Nobelmiddagen! Få band är så bra på att anpassa sig efter varje publik, vilket också gör Renhornen till ett av Umeås allra bästa band att dansa till.

Tillbaka